2014 33 EU Modül B

Her modül asansörün farklı alanını kapsarken, asansör B modülü ise asansörün tasarımını kapsar. Firmamız, onaylanmış kuruluş olarak asansör direktiflerinin uygunluğunu denetler ve bu denetlemeye göre uygunluk raporu verir ve onaylar.

Femko, asansörünüzün uygunluğunu denetledikten sonra AB Tip belgesi düzenler. Aslında AT Tip incelemesi, asansörlerin Modül E’ye göre B modülünde yapılmaktadır. Modül B’nin geçerlilik süresiyse 5 yıldır. Asansör B modülü, E modülü ile birlikte verilen bir modül belgesidir.

2014/33/EU direktifine göre, bir asansör firmasının B Modülü aşamasındaki yapması gereken işlemlerden biri AT Tip’in genel bir açıklamasıdır. Daha sonra asansörün tasarımı, üretim çizimleri, asansör parçalarının ve devrelerin şemaları gelir. Daha sonra ürünün çalışmasının anlaşılması için gerekli tanım ve açıklamalar gelir. Daha sonra muayene sonuçları, asansör teknik düzenlemelerindeki tüm standartlar, bu standartlara uymayan düzenlemeler için anlaşılır açıklamalar gerekir.

Test raporları ve tasarım işlemleriyle ilgili hesaplamalar da yapılarak Onaylanmış kuruluş olarak Femko‘ya aktarılır. Onaylanmış kuruluş da gerekli testlerin tamamlanıp Modül B belgesi almanızda gerekli rolü oynar.