2014 33 EU Direktifi CE Belgesi Belgelendirme

2014/33/EU direktifine göre, CE belgesi yasal bir zorunluluktur. İşletmeler, herhangi bir Montaj, bakım veya revizyon hizmeti sunuyorsa, ISO 9001:15 kalite yönetim sistemlerini uygulamalı ve yapmış oldukları insan ve yük, elektrikli ve hidrolik asansör montajlarını ilgili yönetmeliğe uygun olup olmadığını da Onaylanmış kuruluşa onaylatmak zorundadır.

Sadece Onaylanmış kuruluşun onayıyla yapılan montaj üzerine CE işaretlemesi yaptırabilirler. CE uygunluk işaretinin yanında bulunması gereken B+E modülünde ürün kalite güvencesi gözetimini gerçekleştiren onaylanmış kuruluş kimlik numarası, B+F modülünde son muayeneyi gerçekleştirmiş olan onaylanmış numaranın kimlik numarasını, B+D modülünde imalat kalite güvencesi gözetimini gerçekleştirmiş olan onaylanmış kuruluş kimlik numarasının, H modülünde tam kalite güvencesi gözetimini gerçekleştiren onaylanmış kuruluş kimlik numarasının ve G modülünde birim doğrulamasını gerçekleştiren onaylanmış kuruluş kimlik numarasının bulunması zorunludur.

CE işaretinin yanında bu numaraların da iliştirilmemesi, CE işaretini geçersiz kılar. 2014/33/EU direktifi için CE belgesi ile belgelendirme isteyen firmalar, şirketimiz Femko ile iletişim kurarak gerekli her türlü belgelendirme işlemlerinde sizlere yardımcı olmaktadır.