Pompa CE Belgesi

Bir motordan aldığı enerjiyi mekanik enerjiye çeviren pompadaki sıvıyı vb. maddeleri dışarı atan makineye pompa denir. Sıvı gibi maddeleri dışarı atmak için kullanılan pompa sıvıya yüksek basınç uygulayıp bir etki oluşturur. Kullanım alanlarına göre farklı çeşitte pompalar basınçla çalıştıkları için mutlaka dikkat edilmesi gereken ürünlerdir.

Pompa imalatı yapan firmalar ürünlerini AB ülkelerinde ve ülkemizde satabilmeleri için CE belgesine sahip olmalıdır. Ülkemizdeki pompa üreten çoğu firma ürünlerini Avrupa pazarında satabilmesi için CE belgesi almaktadır. CE belgesi alan Pompa imalatçıları ürünlerine CE işareti iliştirebilir.

Pompa üretimi yapan firmalar CE belgesine sahip olmaları için Bakanlık tarafından yetkilendirilmiş Onaylanmış kuruluşlar tarafından verilmektedir. Pompa imalatçıları Onaylanmış kuruluşlara başvurarak CE belgesi alabilir. CE belgesi veren Onaylanmış kuruluşlar pompalar ile ilgili yönetmeliklere uyarak gerekli incelemeleri ve testleri yaparak yönetmeliğe uygunluğunu ölçer ve CE belgesini hazırlar.

Femko Belgelendirme, 2006/42/AT Makina Emniyet Yönetmeliği kapsamında, alanında uzman mühendis kadrosu ve sektör tecrübesiyle, Pompa için Güvenlik Testleri, Teknik Dosya Denetimleri ve CE Belgelendirme işlemlerinizin tümü için profesyonel hizmetler sunmaktadır.